News

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Sep. 15, 2020

 

Το Elest Professional Academy διοργανώνει στις 23.9.20 πιστοποιημένο σεμινάριο διαδικτυακό με τίτλο "Το δίκαιο για τα καταπιστεύματα στη Κύπρο". Ομιλητής ο καθηγητής Νομικής Δρ. Χρίστος Κληρίδης. 

Η διάλεξη για το Κυπριακό Δίκαιο σε σχέση με τα καταπιστεύματα θα καλύψει τις βασικές πρόνοιες του δικαίου της επιείκειας που αφορούν τις προϋποθέσεις και τη σύσταση των καταπιστευμάτων, τις διάφορες κατηγορίες καταπιστευμάτων, ρητών, σιωπηρών, εξ επαγωγής και αποληγόντων καταπιστευμάτων.

Θα γίνει ειδική αναφορά στην Κυπριακή Νομολογία όπως επίσης και στη νομοθεσία και το νομικό  πλαίσιο για τα διεθνή καταπιστεύματα. Θα εξετασθούν τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των καταπιστευματοδόχων, η ιστορική εξέλιξη των καταπιστευμάτων στην Κύπρο , η εφαρμογή τους ιδιαίτερα σε σχέση με την ακίνητη ιδιοκτησία. Θα επεξηγηθούν τα καθήκοντα και δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταπιστευματοδόχων και θα γίνει επίσης αναφορά στα αγαθοεργά καταπιστεύματα, το νομικό πλαίσιο και τη δικαιοδοσία των δικαστηρίων για την εφαρμογή του νόμου. Θα αναπτυχθεί η πρακτική χρησιμότητα του καταπιστεύματος σαν εργαλείο εξυπηρέτησης από νομικής πλευράς αναγκαιοτήτων που προκύπτουν σε οικονομικές δραστηριότητες αλλά και σε καθορισμό οικογενειακών και άλλων σχέσεων.

Για εγγραφές: https://elest.eu/product/το-δίκαιο-για-τα-καταπιστεύματα-στη-κύ/#tab-id-1

Μέθοδος: Διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ
Ημερομηνία: 23/09/2020
Ώρα: 16:00 – 18:00