Publications

'ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ' του Δρ. Χρίστου Κληρίδη

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Mar. 16, 2011

       Στην είδηση παραπομπής του θέματος που αποκαλείται εδώ και αρκετά χρόνια «το περιουσιακό»  σε εμπειρογνώμονες του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών αντέδρασα δημόσια εισηγούμενος ότι οι ούτω καλούμενοι «εμπειρογνώμονες» δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπεκφυγή συζήτησης στην βάση Αρχών και Δικαίου και προώθηση των τουρκικών θέσεων μέσα από την διαδικασία. Στο  τέλος θα υποχρεωθούμε στην καλύτερα των περιπτώσεων να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εμπειρογνώμονες. Είναι έκδηλη η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς που δυστυχώς όπως αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα Ντάουνερ οι διαμεσολαβητές την ασπάζονται  σε μεγάλο βαθμό να επιτευχθεί λύση μαζικής δήμευσης των ελληνοκυπριακών περιουσιών και καταβολή αποζημιώσεων.

      Στα έγγραφα Ντάουνερ απεκαλύφθη ότι το «περιουσιακό» θα λυθεί με αποζημιώσεις. Η ορολογία που χρησιμοποιήθηκε στα έγραφα είναι «put money into their pockets».  Πωλείται λοιπόν πατρίς, οικόπεδα και περιουσίες οι οποίες μάλιστα «ταυτοποιήθηκαν» με καταγωγή.  Ελληνοκυπριακές!  Πρωτοφανής αντιμετώπιση εκ μέρους κύκλων του ΟΗΕ υποτιθέμενου φρουρού της Διεθνούς Νομιμότητας.  Όλα να τα περιμένει κανείς αφού παρόμοιες ρυθμίσεις είχε εισηγηθεί και η επί διαιτησία του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Κόφι Ανναν. Δημοσιεύθηκε επίσης σήμερα στον τύπο ότι στην πραγματικότητα δεν είναι διατεθειμένη η τουρκική πλευρά να επιτρέψει επιστροφή αριθμού ελληνοκυπρίων μεγαλύτερου του ποσοστού  του 15% των τουρκοκυπρίων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

      Συνδέεται δε κατά τις τουρκιές προτάσεις η επιστροφή και με το περιουσιακό. Οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο να αποσυνδέσουν  πλήρως ως η τουρκική θέση το θέμα των περιουσιών από το θέμα της εδαφικής αναπροσαρμογής και των εποίκων επικεντρώνουν την προσοχή τους με τις «σοφές εισηγήσεις τους» σε θέματα ανάπτυξης των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και διάθεσης τους πλέον στον αναπτυγμένο Νότο στους πλούσιους Ελληνοκυπρίους και Ρώσους επιχειρηματίες για να εμπλουτιστεί το ταμείο αποζημιώσεων μέσα από το οποίο προτείνεται και η εξαγορά συνειδήσεων και πατρίδας.


Δρ. Χρίστος Κληρίδης
Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας
ΔΗΣΥ

16.3.2011

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/364772

http://www.alitheiaportal.com/alitheia/arthra/epistoles-apopseis-8204.html