Publications

ΚΟΣΣΟΒΟ - V - «ΤΔΒΚ»

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Jan. 04, 2008


Ναι, είναι διαφορετική η περίπτωση του Κόσσοβου με την «ΤΔΒΚ».  Η  τελευταία είναι δημιούργημα παράνομης Εισβολής και Κατοχής.  Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη καταδίκασαν σαν παράνομη.  Στο Κόσσοβο επιχειρείται αυτό που έγινε στην Πρώην Γιουγκοσλαβία – Διάλυση και αναγνώριση Κροατίας, Σλοβενίας, δημιουργία Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, αναγνώριση Μαυροβουνίου, Π.Γ Δ Μακεδονίας και τώρα Κόσσοβο.

ΟΜΩΣ η Τουρκία ήδη σπεύδει να μας πει (γι’ αυτούς που παρακολουθούν τα εν Τουρκία δημοσιεύματα π.χ. Turkish Daily News) ότι η αναγνώριση του Κόσσοβου δημιουργεί ισχυρό προηγούμενο για την αναγνώριση μελλοντικά της «ΤΔΒΚ».  Η αναγνώριση του Κουρδιστάν είναι διαφορετικό θέμα λέν οι Τούρκοι.  Ο καθένας βέβαια το βιολί του.

Η Ρωσία με την Τρασνίστρια (Μολδαβία), που προωθεί την αποσχιστική ενέργεια  της, από τη μια και από την άλλη ο κίνδυνος απόσχισης Τσετσενίας. Η Γεωργία με την Οσσετία, στην Ευρώπη η Αγγλία με την διεκδικούμενη απόσχιση της Σκωτίας, η Ιταλία με την Λέγκα του Βορρά, το Βέλγιο με την Φλαμανδία και Βαλονία, η Ισπανία με τους Βάσκους και πάει λέγοντας.

Για την Κύπρο όμως και για εμάς που ζήσαμε και ζούμε την Τουρκική προπαγάνδα και κατοχή ότι και να μας πουν στην Ευρώπη και οι πατρόνοι της Τουρκίας περί διαφορετικής δήθεν περίπτωσης της «ΤΔΒΚ» και Κοσσόβου δεν μας πείθουν. Δεν είναι δυστυχώς η «διαφορετικότητα» που θα περάσει στη Διεθνή Κοινή Γνώμη. Αντίθετα θα περάσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνώρισε το Κόσσοβο  και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναγνωρίσει και την «ΤΔΒΚ» και ένταξη της στην Ε.Ε.!!
 
Γι ’αυτό σωστή η απόφαση Παπαδόπουλου – Μαρκουλή να μην συνηγορήσουν σε ξελάσπωμα των Αμερικανών και Ευρωπαίων στην βλακώδη πολιτική τους στα Βαλκάνια για την οποία χύθηκε ποταμός αίματος και ανείπωτος πόνος.

Η Κύπρος ας μείνει προσηλωμένη στις αρχές.


Δρ Χρίστος Κληρίδης