News

Η γενέτειρά του τίμησε τον Νέαρχο Κληρίδη!

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Sep. 05, 2010

   Εγινε την παρελθούσα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στον Αγρό ο 24ος διεθνής αγώνας δρόμου εις τον οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, ακόμη και από τα Ηνωμένα Εθνη, Εθνική Φρουρά, από όλες τις πόλεις της Κύπρου, Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Παραλίμνι, Δάλι, Πιτσιλιά, αθλητές από ΓΣΕ, ΓΣΠ, ΓΣΟ. Μετά τον τερματισμό των αθλητών ακολούθησε τρισάγιο στην πλατεία του Κάουρα, επί της προτομής του αλησμόνητου λαογράφου διδασκάλου Νέαρχου Κληρίδη. Το τρισάγιο τέλεσαν οι οικονόμοι των δύο εκκλησιών Παναγίας Ελεούσης Αγρού και Τιμίου Προδρόμου κ.κ. Ανδρέας Σωκράτους και Σταύρος Σταύρου. Κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, οι οικονόμοι των δύο εκκλησιών κ.κ. Ανδρέας Σωκράτους και Σταύρος Σταύρου, για τη ΣΠΕ Αγρού ο κ. Χριστάκη Τσιολάκκη, ο κύριος Τάσος Κωνσταντίνου για τον Περικλή Δημητρίου, για τον ΔΗΣΥ ο κύριος Κυριάκος Αθρακιώτης, για το Γυναικείο Ομιλο Αγρού η κα Μαρία Τσιολάκκη, ο κύριος Γλαύκος Κληρίδης, Λεύκος Κληρίδης, και ο κ. Γιαννάκης Τσαγγαρίδης για το Σωματείο ΑΠΟΕΛ. Οι κύριοι Σωκράτης Σωκράτους Πρόεδρος για τον Περικλή Δημητρίου και Λάμπρος Λάμπρου για τον Αχιλλέα Αγρού, κατάθεσαν στεφάνια επί της κεφαλής της προτομής του τιμώμενου Νέαρχου Κληρίδη. Η κυρία Μαρούλα Χατζηπετρή για το σχολείο GC School of Careers και για τον Αχιλλέα Αγρού ο κύριος Ανδρέας Παφίτης.

Μετά ακολούθησαν ομιλίες. Από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού κύριο Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου, ο οποίος ευχαρίστησε τους αθλητές, τον εκπρόσωπο της ΚΟΑ κύριο Ανδρέα Αναστασίου και τον κύριο Γλαύκο Κληρίδη για την παρουσία τους. Ο κύριος Γλαύκος Κληρίδης σε σύντομη ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα του αξέχαστου δασκάλου του και λαογράφου Νέαρχου Κληρίδη, που τιμά τη γενέτειρά του, τον παραδεισένιο Αγρό.
Ο κ. Σωκράτης Σωκράτους του Περικλή Δημητρίου είπε μεταξύ άλλων ότι οι δρομείς του Περικλή Δημητρίου καθώς κ.α. έκαμαν το καθήκον τους και έτρεξαν προς τιμήν του μεγάλου δασκάλου και λαογράφου. Ο κ. Λεύκος Κληρίδης υιός του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το Συμβούλιο Αγρού, για την τιμή που έκαναν για τον αξέχαστο πατέρα του.

Τέλος εδόθησαν κύπελλα και πλακέτες σε όλους τους αθλητές που έτρεξαν. Ο κ. Σωκράτης Σωκράτους του Περικλή Δημητρίου και ο κύριος Λάμπρος Λάμπρου του Αχιλλέα Αγρού τίμησαν τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριον Γλαύκο Κληρίδη και τα σωματεία που συμμετείχαν με κύπελλα και πλακέτες. Μεγάλες ευχαριστίες προς τους χορηγούς Pokka - Coffee, ΣΠΕ Αγρού, εταιρεία Carlsberg, Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού, την εταιρεία Sun Fresh Λεμεσού κ.α.

Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε ο κύριος Αχιλλέας Γεωργιάδης παρουσιαστής των αθλητικών προγραμμάτων του ΡΙΚ.