News

ΔΗΛΩΣΗ Δρ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Feb. 03, 2011

Αποδέχθηκα επιλογή Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού, Ν. Αναστασιάδη για συμπερίληψη μου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές Μαΐου 2011.  ‘Ελαβα σοβαρά υπόψη μου την τιμητική καθ’ όλα αυτήν επιλογή ιδιαίτερα με δεδομένη την γνωστή διαφορετικότητα απόψεων σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό. Διαφορετικότητα όμως, η οποία από τότε που στήριξα την υποψηφιότητα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές Ιωάννη Κασουλίδη παρέμεινε αμοιβαία σεβαστή. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχω στο Προεδρικό Συμβούλιο του ΔΗΣΥ σαν σύμβουλος του Προέδρου του.  Εξάλλου είναι πεποίθηση μου, ότι η διαφορετικότητα άποψης στο ΔΗΣΥ είναι ένα από τα στοιχεία που τον εκφράζουν σαν Ευρωπαϊκό Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα στο χώρο του κέντρου και της δεξιάς.

Προτεραιότητα μου είναι η προσφορά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, στα κοινά και ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των θεσμών για την εμπέδωση της αξιοκρατίας, τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στο Κυπριακό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για λύση η οποία κατοχυρώνει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απόλυτα συμβατή με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Για μια λύση η οποία μακριά από συνθήματα και ανεξάρτητα από την ονοματολογία θα διασφαλίζει την ενότητα του Κράτους, το Κράτος Δικαίου, την λειτουργικότητα και βιωσιμότητα του.

Ευελπιστώ ότι λόγω των εξειδικευμένων νομικών γνώσεων μου η προσφορά μου θα είναι σημαντική για μια λύση με σωστό περιεχόμενο.


Δρ. Χρίστος Κληρίδης
3.2.2011