News

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Oct. 28, 2010

Προς κάθε Κύπριο πατριώτη που ανησυχεί και θέλει να ενημερωθεί για το θέμα των περιουσιών και τον ακρωτηριασμό του Δικαιώματος στον οποίο θα μας οδηγήσουν οι προτάσεις που συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες.

Οι πρόσφυγες και οι άλλοι ιδιοκτήτες γής στα κατεχόμενα είμαστε οι ρυθμιστές της λύσης του Κυπριακού. Ενόσω επιμένουμε στο απαράγραπτο και αδιαπραγμάτευτο Ανθρώπινό μας Δικαίωμα στην περιουσία , την κατοχή, τη νομή , απόλαυση και αξιοποίησή της, δεν μπορούν να περάσουν τα ΤουρκοΒρετανοΑμερικανικά παράνομα σχέδια σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της Ελληνοκυπρίων , Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών και Αρμενίων.

Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας και το απέδειξε και το αποδεικνύει καθημερινά και με νέες αποφάσεις. Ακόμη και η πρόσφατη νοθευμένη πολιτικά απόφαση του ΕΔΑΔ δεν αγγίζει το απαράγραπτό μας δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
Γιαυτό, είναι με λύπη μας που διαπιστώνουμε ότι, μέσα από τις προτάσεις του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το περιουσιακό, παραβιάζεται το απαράγραπτο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας στην περιουσία.
Ενώ αυτή η διαπίστωσή μας είναι πασιφανής και ξεκάθαρη, γίνεται μια προσπάθεια από Κυβερνητικής πλευράς , καθώς και  κάποιων Κομμάτων  με μισόλογα να μας πείσουν ότι αυτές οι προτάσεις διέπονται και από αρχές δικαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θεωρεί ότι οι τρεις βασικές μας ελευθερίες, το Ανθρώπινό μας Δικαίωμα  στην περιουσία, την επανεγκατάσταση μας σε αυτή, την απόλαυση, νομή και αξιοποίησή της, με τις Προεδρικές προτάσεις όχι μόνο παζαρεύεται χωρίς τη δική μας εξουσιοδότηση, αλλά και  κατά τρόπο που τα απαράγραπτα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα οδηγούνται σε ακρωτηριασμό και απεμπόληση.

Γιαυτό το θεωρούμε χρέος μας να δώσουμε στον καθένα την ευκαιρία να ακούσει μια καθαρά νομική ανάλυση των προτάσεων και να του δοθεί η ευκαιρία να λύσει απορίες και να πάρει εξηγήσεις σε προβληματισμούς του. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 1.11.2010 στα 7.30μμ. στο οίκημα του Σωματείου μας στη Λευκωσία.

Τη νομική ανάλυση θα κάμει ο Νομικός κ. Χρίστος Κληρίδης με μια 25λεπτών κατάθεση και θα υπάρξει όσος χρόνος θα χρειασθεί χωρίς περιορισμό για ερωτήσεις και συζήτηση. Σας καλούμε να ταραστείτε, να ακούσετε και  να δώσετε τους δικούς σας προβληματισμούς. Περνούμε την πιο κρίσιμη περίοδο διότι αγγίζεται τώρα η πιο ουσιαστική πτυχή  του Κυπριακού, το περιουσιακό το οποίο αφορά όλους μας. Θα σας περιμένουμε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1.11.2010, ΩΡΑ 7.30μμ
ΣΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια